0
Onbeperkt
Bodegas-Sonsierra

Bodegas Sonsierra is gelegen in het hart van het beschermde natuurpark San Vicente de la Sonsierra in Noord-Spanje, in het hoogste puntje van Rioja Alta. De bodega bezit 570 hectare aan wijngaarden en de vinificatie vindt plaats in ondergrondse wijnkelders. In deze regio is wijnbouw een eeuwenoude traditie, begonnen in de Romeinse tijd.

Sonsierra werkt met wijnranken van 20 tot 130 jaar oud. Deze wijnranken groeien in een ideaal microklimaat, met het Cantabrisch gebergte ten noorden en de Ebro rivier in het zuiden. De bergen helpen de regio te isoleren, wat een verzachtend effect op het klimaat geeft. Daarnaast is de wind vaak aanwezig wat zorgt voor uitstekende beluchting van de wijnstokken en het voorkomen van ziekten.

Dankzij de unieke kenmerken van de regio, kan de tempranillo druif zich goed ontwikkelen. In de wijngaard worden alleen single-varietal wijnen gemaakt met de druiven Tempranillo Tinto, Tempranillo Blanco en de Viura. Door middel van het maken van single-varietal wijnen krijgen de wijnen hun typische karakter. Neem hieronder een kijkje om meer te weten te komen over onze verschillende Rioja wijnen.