Mijn naam is Bart van Brummelen, 29 jaar en gepassioneerd in 2 dingen: Eten & Wijn! Als kleine jongen had ik verschillende soorten speelgoed, maar eigenlijk was de speelgoedkeuken de plek waar ik altijd te vinden was. Pannen op het ‘vuur’ en koken.
Op mijn 14de ben ik begonnen als afwashulp bij Zalencentrum de Rank (Soest). Hier heb ik 2 jaar met veel plezier gewerkt onder leiding van Jan van der Mey. Dit was het moment waarop ik mij besefte dat ik in de horeca thuishoorde. Vervolgens ben ik begonnen bij Eetvilla van den Brink (Soest). Na 10 weken stage in de keuken kreeg ik de kans van de gebroeders Ott om in de bediening te komen. Hier heb ik de basis van de gastronomie geleerd. Al snel merkte ik dat ik veel affiniteit had met wijn, maar het verschil tussen Sauvignon Blanc en Chardonnay kon ik ‘nog’ niet vertellen. Mijn leermeester Peter Spier heeft me daar goed bij geholpen. Extra opdrachten hebben ervoor gezorgd dat ik meer ben gaan leren over wijn en heel wat basiskennis heb weten op te doen.
Om hier verder op door te bouwen, ben ik begonnen aan mijn leerjaar bij het befaamde restaurant Salentein (Nijkerk). Hier heb ik onder leiding van Robert Leussink en Willem van de Geer het hele portofolio van Salentein door en door leren kennen. Na een jaar was het weer tijd om door te stromen en zo ben ik dan ook begonnen bij El Qatarijne (Utrecht), waar ik samen met Willem van der Geer en chef Ayt Erdogan heb gewerkt. In deze tijd heb ik veel geleerd over de Mesopitaanse keuken en Wijn & Spijs combinaties.
Nu ik dan eindelijk het verschil weet tussen Sauvignon Blanc en Chardonnay, besloot ik dat het tijd werd voor mijn eigen bedrijf. Al deze ervaringen samen zijn dan ook het begin geweest van Kist vol Kurken. Een bedrijf waarmee ik kan doen wat ik leuk vind. Unieke wijnen voor een bijzonder goeie prijs met een verhaal, waar iedereen wel een Kist vol met kurken van zou willen hebben. Met zorg geselecteerd en gepresenteerd.
Proost,
Bart van Brummelen