0
Onbeperkt
Creation-Wines
Het wijnhuis Creation was de eerste die viognier plantte in de wereldberoemde Hemel-en-Aarde vallei. En dat is een hele goede keus geweest. Deze plek blijkt namelijk de ideale omstandigheden te hebben. De Atlantische Oceaan zorgt namelijk voor de nodige verkoeling, waardoor de druiven iets langer de tijd krijgen om te rijpen. En daar krijgen wij interessante aroma’s voor terug met fijne frisse zuren.

In 2003 plantten wijnmakers Jean Claude en Carolyn Martin 22 hectare wijngaarden aan, in het hoger gelegen deel van de Hemel-en-Aarde Vallei aan Walker Bay. Alles moest vanaf nul worden opgebouwd, maar de twee waren ervan overtuigd van het potentieel van deze plek, de bodem en hun droom. En zo ontstond beetje bij beetje Creation Estate. Vanuit Duitsland, Zwitserland en Frankrijk werd apparatuur geïmporteerd en in de kelders geplaatst. De kelder was net op tijd klaar voor hun eerste oogst in 2007. Het wijnmaken kon beginnen. Door het gunstige klimaat kunnen hier elegante en volle wijnen met mooie aroma’s en smaken worden gemaakt.

Om de beste kwaliteit te krijgen worden de druiven vroeg geplukt, vervolgens geperst en het sap wordt vergist in roestvrij stalen tanks. Na de gisting blijft de wijn nog drie tot vier maanden sur lie rijpen. Hierdoor wordt de wijn ronder van smaak. Om de fruitigheid en frisse zuren te waarborgen vindt er geen malolactische omzetting plaats. En dan uiteindelijk krijgen we een levendige, maar elegante witte wijn. Een veelbelovende kleur die bleek goud is, helder en glanzend in het glas. Deze Creation Viognier is overweldigend fruitig in de geur. Met verfijnde geuren van witte perzikaroma's vermengd met een rijk, romig karakter. Deze volgen goed op in de smaak en combineren naadloos met frisse mineraliteit en veerkrachtige, goed geïntegreerde natuurlijke zuurgraad. Heerlijk als aperitief, of geniet met romige pasta en gevogelte gerechten. Deze Creation Viognier is een echte liefhebbers wijn, zo mooi in balans en rijpe tonen!
 
Bezig met laden...