0
Onbeperkt
Velenosi

Wijnhuis Velenosi is in 1984 opgericht door de twee ondernemers Angela en Ercole Velenosi. Ondanks dat ze pas sinds kort actief zijn in de wijnbouw, heeft hun grenzeloze passie voor het vak hen snel doen leren. Het bedrijf groeit voortdurend, en in 2005 is Paolo Garbini toegetreden tot de directie. Inmiddels is Velenosi één van de toonaangevende wijnbedrijven van de Marken, met ongeveer 100 hectare aan wijngaard aangeplant met lokale druivenrassen zoals verdicchio, pecorino, montepulciano en sangiovese, aangevuld met internationale druivenrassen zoals chardonnay, merlot, syrah en cabernet sauvignon.

Ercole en Angela combineren ambachtelijke traditie met geavanceerde technologie, en interpreteren het wijnbereidingsproces op een creatieve manier. Elke wijn wordt op een eigen, van het begin tot het einde vaste zorgvuldige manier gemaakt. Kwaliteit staat bij Angela en Ercole zeer hoog in het vaandel. Dat begint in de wijngaarden, waarin met zorg en zo natuurlijk mogelijk wordt gewerkt. “Wine is nature poured in a glass”, is hun motto. De wijngaarden liggen op heuvels dichtbij de zee. De vruchtbare kleibodem, de uitbundige zee en de verkoelende zeewind geven de wijnen in een rijke, voor dit gebied karakteristieke stijl.

Vandaag de dag verspreidt Velenosi met zijn unieke wijnen de geuren en kleuren van het Piceno-territorium over de hele wereld. Het huis heeft in haar korte bestaan al veel succes verworven bij nationale en internationale wijncritici, en heeft diverse prijzen gewonnen van onder meer Robert Parker, The Wine Spectator en Gambero Rosso (‘Tre Bicchieri’).