0
Onbeperkt
Chateau-de-Chamirey
Het Domaine du Château de Chamirey, geplant in de beste terroirs van Mercurey, bestaat uit 37 hectare - 27 hectare rood en 10 hectare wit - waaronder 15 hectare Premiers Crus.
Het Domaine du Château de Chamirey heeft belangrijke percelen in 6 Premiers Crus de Mercurey die bijna de helft van de oppervlakte uitmaken. Het bezit exclusief de Premier Cru "Les Ruelles", in het rood en de Premier Cru "La Mission", in het wit.

Aan het begin van de 18e eeuw werd het Château de Chamirey, een elegant kasteel van Italiaanse invloed, gebouwd met uitzicht op de Franse tuinen. Het Château de Chamirey is gebouwd op een rotspunt en heeft een bevoorrechte positie op het terrein van Mercurey.

Gebouwd aan het begin van de 18e eeuw, dankt het Château de Chamirey zijn huidige uiterlijk aan de torens die aan het einde van de 18e eeuw werden gebouwd, nadat een brand de kapel naast het kasteel verwoestte. Het pand ging toen over van de familie Dupaty de Clam naar de familie van de markies de Jouennes d'Herville. Vandaag vertegenwoordigen Amaury en Aurore Devillard de 5e generatie Bourgondiërs, mannen en vrouwen van wijn. In 1934 besloot hun grootvader, markies de Jouennes, als pionier om de wijnen van Château de Chamirey op het Domaine te bottelen. Na hem zette zijn schoonzoon, Bertrand Devillard, zijn werk voort en vergrootte het Domaine in de beste terroirs van Mercurey om het tot zijn huidige omvang van 37 hectare te brengen.

Bezig met laden...