Confidence de Prieure Lichine Margaux

Wat een prachtige klassieke wijn uit de wijnstreek Margaux. In de afdronk een volwaardige Margaux met zachte en rijpe tannines.

0 Beoordelingen
51,85
Prijs per stuk
remove add
Confidence de Prieure Lichine Margaux

Productomschrijving

Wat een prachtige klassieke wijn uit de wijnstreek Margaux. Chateau Prieure Lichine is een wijnhuis met de classificatie van 4e Grand Cru Classé voor hun prestige wijn. Het wijnhuis is inmiddels wereld beroemd en maakt speciale en bijzondere wijnen. Het meest bekend is Chateau Prieure Lichine geworden omdat het als één van de eerste wijnranken plaatste aan de rechter oever van de Gironde op de 'Rive Droite'. De aanleg van de wijngaard met de druiven rassen Cabernet Sauvignon en Merlot bleek pas na tien jaar een groot succes. Maar door veel aandacht en doorzettingsvermogen zijn de wijnen Chateau Prieure Lichine uniek in zijn soort.

Deze wijn is de Tweede wijn van Chateau Prieure Lichine genaamd Confidences de Prieure Lichine uit de Margaux. Het mooie wijnhuis behoord sinds 1855 tot de Grand Cru Classés uit Margaux. Deze lange staat van dienst heeft hen geen windeieren gelegd want het huis is inmiddels een begrip in de de Margaux. Alex Lichine de wijnmaker van dit mooie wijnhuis is een vakman en hij wilde een betaalbare Margaux maken buiten de grote Grand Cru. Nou dat is goed gelukt met deze Confidences de Prieure Lichine, een echte Margaux met zachte en ronde smaken. Nadat de oogst volledig met de hand is binnen gehaald rijpt deze rode wijn maar liefst 12 maanden op eiken houten vaten in de kelders van Chateau Prieure Lichine. De wijnkelder is werkelijk waar prachtig, je kijkt je ogen uit zo veel vaten en in deze klassieke sfeer. In alle rust rijpen de vaten om ons te laten genieten van s'werelds beste Margaux.

In de geur indrukken van zwart fruit, aardse tonen, vanille structuren, cederhout en natuurlijk een mooie kruidigheid. De smaak is uit een boekje wat een mooie diepgang, veel finesse van zwart fruit waarbij de bramen en kersen voorop staan. Zijn kracht krijgt hij van tabaksbladeren, cederhout, vanille, kruiden zoals laurier en een mooie aanwezigheid van drop. In de afdronk een volwaardige Margaux met zachte en rijpe tannines.

Productnummer: 230016

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

Review toevoegen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Confidence de Prieure Lichine Margaux
Laat een review achter
Versturen