Esprit d’Aliénor – Montagne Saint-Emilion

De Esprit d’Aliénor uit de Montagne Saint-Emilion is een mooie blend van hoofzakelijk Merlot (90%) aangevuld met Cabernet Franc. Een typische wijn uit de streek die in beperkte oplage wordt gemaakt.

0 Beoordelingen
22,95
Prijs per stuk
remove add
Esprit d’Aliénor – Montagne Saint-Emilion

Productomschrijving

De Esprit d’Aliénor is ontstaan in de wijngaarden van de familie Chatonnet. Deze wijngaarden behoren tot de beroemdste van de streek… Ze zijn gelegen op het kruispunt van de appellations Lalande de Pomerol, Saint-Emilion en Montagne Saint-Emilion. Hier teelt de familie al jarenlang de beste druivenrassen van de rechteroever: De Zwarte Merlot, Cabernet Franc en Malbec.

Elk perceel wordt bij optimale rijpheid geoogst waardoor de druif altijd perfect van smaak is wat onmiskenbaar terug te proeven is in de wijn… Hierna worden de druiven afzonderlijk gevinifieerd volgens de meest geschikte technieken. De wijnen worden vervolgens delicaat gerijpt in ondergrondse kelders met een voor de streek unieke architectuur.

De Esprit d’Aliénor bestaat uit 2 druivensoorten; de Cabernet Franc (10%) en de Merlot (90%). De Cabernet Franc is een populaire druivensoort die vooral frisse, fruitige wijnen voortbrengt. De Merlot is een vroege druifsoort en wordt als eerst van alle blauwe druivensoorten geoogst. De Merlot brengt voornamelijk zachte wijnen voor met heldere tonen van donker rood fruit als kersen en donkere bessen.

Productnummer: 240001

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

Review toevoegen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Esprit d’Aliénor – Montagne Saint-Emilion
Laat een review achter
Versturen