Mercurey 1er Cru 'La Mission'

Wat een krachtige volle wijn, met een gouden kleur met groene reflecties. Hij heeft een mooie houtachtige smaak met een zeer goede lengte.

0 Beoordelingen
62,50
Prijs per stuk
remove add
Mercurey 1er Cru 'La Mission'

Productomschrijving

De beste, het paradepaartje, juweeltje van wijnhuis Chateau de Chamirey deze Mercurey La Mission 1er Cru. De Devillards zijn al generaties lang eigenaren van 4 landgoederen in Bourgondië, van Noord tot Zuid, van de Côte de Nuits tot de Mâconnais. Dit aanbod is uniek in Bourgondië. Vintage na vintage, het zijn dezelfde hoge normen en kwaliteitsconsistentie die het gezin en zijn teams drijft. Samen delen ze dezelfde filosofie: het produceren van de beste wijnen die mogelijk zijn, in de mooiste uitdrukking van hun terroir, gekenmerkt door balans en elegantie. Zo bezitten ze ook Chateau de Chamirey. Een historisch landgoed in Cote Chalonnaise.

De wijngaarden van Chateau de Chamirey liggen in Mercurey. Ze zijn de grootste producent van witte Mercurey en bestaat ten dele uit wijngaarden met de classificatie Premier Cru. De Premier Cru ‘La Mission’ is een monopolie van het domein. Dat wil zeggen dat de gehele Premier Cru in het bezit is van Chateau de Chamirey. Geen enkel ander domein kan een wijn uit deze Cru op de markt brengen. Kun je nagaan hoe bijzonder deze is! De kwaliteit van deze cru is bijzonder en Domaine Devillard droomt ervan dat deze wijngaard ooit een van de eerste Grands Crus van de Cote Chalonnaise zou kunnen worden.

De druiven voor deze La Mission worden met de hand geoogst. Nadat de druiven zijn gesorteerd wordt de oogst in zijn geheel geperst. De alcoholische en malolactische fermentaties worden uitgevoerd in eikenhouten vaten. Hierna veroudert de wijn 12 tot 14 maanden, waarna de botteling plaats vindt en het op de markt wordt gebracht.

Productnummer: 230040

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

Review toevoegen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Mercurey 1er Cru 'La Mission'
Laat een review achter
Versturen