Pinea Tinto

Diepe, robijnrode kleur met een granaatrand. Een ronde, complexe en uitgebalanceerde wijn die het maximale potentieel van Tempranillo op zijn best benadrukt.

0 Beoordelingen
160,95
Prijs per stuk
remove add
Pinea Tinto

Productomschrijving

Diepe, robijnrode kleur met een granaatrand. In de neus een grootse melange van aroma’s van fruit en een zachte houtachtige diepte met kruidige tonen. In de mond een uitstekende body met overvloedige maar niet overweldigende tannine en goed geïntegreerde alcohol, die een perfecte balans bereikt tijdens zijn reis door het voor-, midden- en achtergehemelte met een lang, hartig einde. De aanzet heeft aroma’s van zwarte bosvruchten, bramen en wat kruidnagel en zwarte peper in de finish. De afdronk is  harmonieus met een rokerig toontje en van grote lengte. Een krachtige, elegante, fluweelzachte wijn die rijk is van begin tot eind. Een ronde, complexe en uitgebalanceerde wijn die het maximale potentieel van Tempranillo op zijn best benadrukt.

Het meest iconische wijndomein van Spanje

Ribera del Duero; de thuisbasis van het meest iconische wijndomein van het land – de historische Vega Sicilia – maar daarnaast ook 1 van de beloftes in het huidige wijntijdperk. Het stuk van de rivier de Duero tussen Valladolid en Peñafiel is een geweldig gebied voor wijnbouw in Spanje. Het is dan ook hier, aan de overkant van de Duero van “Vega Sicilia” dat de in Mexico geboren oprichters van Bodegas Pinea hun wijnmakerij vestigden. Ze verwierven percelen op grote hoogte met oude wijnstokken in de buurt van Burgos, in het hart van de DO Ribera del Duero, en huurden de veelgeprezen wijnmaker Fernández in – die zijn vak leerde van zijn oom, Mariano García, de legendarische oude wijnmaker van Vega Sicilia ofwel; de Master Sommelier!

De Pinea is het vlaggenschip. Het fruit voor Pinea 2017 is afkomstig van ons 80 hectare grote landgoed in Ribera del Duero, een mozaïek van zeven primaire wijngaardpercelen met verschillende bodemkenmerken, hellingen en wijnstokken die variëren van 30 tot 90+ jaar oud. Zo’n verbazingwekkende terroir gaf het wijnbereidingsteam van Pinea een uitgebreide selectie van fruitkenmerken met een verbluffende structuur, zuurgraad en bereik. 

Productnummer: 230043

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

Review toevoegen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Pinea Tinto
Laat een review achter
Versturen