Podere Forte Petrucci Orcia

De Pertucci is een rode wijn van grote elegantie, complexiteit en een zeer lange levensduur. De wijn is gemaakt van 100% Sangiovese en komt uit de beste percelen van de wijngaard.

0 Beoordelingen
225,00
Prijs per stuk
remove add
Podere Forte Petrucci Orcia

Productomschrijving

De aarde van Podere Forte wordt gekenmerkt door een geologische oudheid en rotsachtige samenstelling. De grond is perfect voor de productie van grote en belangrijke wijnen. Analyses hebben bevestigd dat de bodem meer dan 50 miljoen jaar oud is. De samenstelling van de keien is kleiachtige-kalksteen. De rode druivenrassen zijn gepland in die delen waar de klei het meest aanwezig is.

Het microklimaat draagt ook bij aan het unieke karakter van de wijnen van Podere Forte. De wijnstokken worden geplant op hoogtes die variëren tussen de 350 en 521 meter boven de zeespiegel met en zonexpositie voornamelijk naar het zuidoosten en zuidwesten. Er is sprake van een constante, frisse ventilatie door de nabijheid van de Monte Amiata (1780 meter), die altijd garant staat voor een behoorlijke temperatuurswisselingen bij dag en nacht, terwijl de uitgestrekte bossen van de wijngaarden en de drie omliggende nabijgelegen kunstmatige meren het klimaat juist verzachten, waardoor de wijnen een onnavolgbare frisheid.

Het oogsten van de druiven geschiedt van zonsopgang tot laat in de ochtend,  bij koele temperaturen om het aromatische potentieel van de druiven te behouden. Zodra de druiven zijn geoogst, worden ze direct naar kelders vervoerd, waar direct de sortering begint. Hierna worden de druiven geconserveerd in een grote koelkast.

De gemiddelde opbrengst per wijngaard van Podere Forte is voor de Grand Cru Petrucci : 20-25 hectoliter per hectare.

Alleen de druiven, die perfect volwassenheid hebben bereikt worden gebruikt om de vlaggenschip wijnen te maken.

De druiven worden na de oogst niet geperst. De methode van spontane vergisting wordt toegepast. Deze zogenaamde pre-maceratie op de huid duurt ongeveer drie dagen en verbetert de aroma's die typisch zijn voor iedere de druivensoort.

Hierna worden de druiven voorzichtig geperst. Naar schatting 40% van de druiven heel blijven tijdens dit proces. Dus een kleine hoeveelheid aan druivenpitten blijven aanwezig in het sap, voor de verfijnde tannines. De gisting geschiedt spontaan in afgeknotte kegel tanks met het regelmatig rondpompen van de most. Dit proces kan 25-30 dagen voor Sangiovese.

Productnummer: 230044

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

Review toevoegen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Podere Forte Petrucci Orcia
Laat een review achter
Versturen