Savalan Chardonnay

Een wijn die lichtgoud van kleur is met een rijk bouquet van rijp tropisch fruit. De afdronk is aangenaam met subtiele bitters van amandel.

0 Beoordelingen
12,85
Prijs per stuk
remove add
Savalan Chardonnay

Productomschrijving

Chardonnay is de meest voorkomende witte druif in de wereld. Ook in Azerbeidzjan hebben ze deze variëteit aangeplant. Het resultaat is een wijn die lichtgoud van kleur is met een rijk bouquet van rijp tropisch fruit. De afdronk is aangenaam met subtiele bitters van amandel. Een perfect aanvulling van vis- en lichte vleesgerechten.

De wijngaarden van Aspi Winery liggen aan de voet van de Kaukasus in de Savalan-vallei in Qabala, het groene, bergachtige gebied dat ook wel ‘het Zwitserland van Azerbeidzjan’ wordt genoemd. Dit een van de weinige plekken waar wijnbouw mogelijk is, want het overgrote deel van het land bestaat uit grijze en bruine woestijn-, steppe- en zoutbodems. De winery bestaat sinds 2007 en is heel modern. Dat geldt ook voor de (23 verschillende!) wijnen die ze maken. Bijzonder, want na het uiteenvallen van de Sovjetunie stond wijnbouw in Azerbeidzjan in de kinderschoenen. Wie Savalan drinkt, kan concluderen dat hiervan geen sprake meer is.

Productnummer: 230051

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

Review toevoegen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Savalan Chardonnay
Laat een review achter
Versturen